Chocolade, een waar vakmanschap!

chocolade, sacher, bonbonsDe verwerking van chocolade is een waar vakmanschap, waarbij alles aankomt op het juist tempereren van de chocolade. Een proces dat Paul Janssen prima onder de knie heeft.

Hij maakt voor u de meest uiteenlopende chocolade produkten en biedt een zeer gevarieerd assortiment bonbons, truffels, krakelingen, chocoladefiguren o.a. abraham en sara, diverse seizoenartikelen en uiteraard letters en cijfers.

Daarbij maakt Paul Janssen gebruik van de allerbeste grondstoffen van de vermaarde Belgische producent Callebaut. Voor meer informatie kunt u hier de website van Callebaut bezoeken.

Voor de historie van chocolade moeten we terug naar 600 jaar voor Christus. In die periode begonnen de Maya’s en Azteken met de teelt van de cacaoplant. Zij maakten daar ‘chocolatl’ van, vrij vertaald ‘bitter-water’.

Zij geloofden dat deze drank wijsheid en kennis gaf. De Spanjaarden namen de bonen mee naar Europa met hun ontdekkingsreizen en sinds halverwege de 16e eeuw is chocolade niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken.