Speltbrood

Spelt is een oergraansoort die 3000 jaar geleden al verbouwd werd. Het brood is een product waarbij het graan maalproduct voor 100 % uit spelt bestaat (55,5 % spelt in het brood) en bevat o.a. speltbloem, zonnebloempitten, speltmoutmeel, speltvlokken, gebroken spelt tarwegluten en lupinegries. Het brood is gemakkelijker verteerbaar en door de grove bestanddelen goed voor de stoelgang. Het brood is zowel bij zoet als hartig beleg een ware traktatie, bezit verder een heerlijk aroma, blijft ontzettend lang mals en heeft een nootachtige smaak. Voor mensen die geen tarwemeel maar wel gluten verdragen, kunnen meestal wel spelt eten. Het brood heeft een hoge energetische waarde en bevat de volgende allergenen:

• Glutenbevattende granen en producten op basis daarvan
• Soja en producten op basis van soja
• Sesamzaad en producten op basis van sesamzaad
• Lupine en producten op basis van lupine

Overige allergenen zijn NIET aanwezig.